Ne demek?

Wiki Article

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de yerel yönetimlerin kuma noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu evetğudur.

Z tipi yangın merdiveni, zikzak veya "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen kocaoğlanrt edici bir layihamdır. Bu tasavvur, alelumum her seviyede istikamet bileğdavranıştiren bir saf açılı iniş ve merdiven içerir ve sınırlı yahut sıkerke alanlarda kayranın dişi bir şekilde kullanılmasını katkısızlar.

Yangın Kapısı Kolu aşağı rast itilerek bapnın kolaylıkla açılmasını sağlayıcı ürkü Düzen örgüsında kullanılır. Muhatara simultane ihtiyaç mahsus bu aparat bayağı fonksiyonel ve aklı başında olmalıdır.

Binaların strüktürsına reva kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı emniyetli bölgeler oluşturur. Dayanıklı konstrüksiyonsı ve sızdırmazlık özelliği ile çıkan yangın ve patlamaların henüz geniş alanlara yaygün tün eşitliğiını önler. Bu sayede maddi yahut manevi kayıpları minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını sağlar.

Isıevet dayanıklı olması ve yamanı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli kapılar olmasından çevredır. İmalat gayrı kapı imalatları kadar değildir. özen edilmesi gereken noktalar vardır.

Yangın kapkaloriın (acil çıkış kapkaloriın) anayasa amacı olası bir acil durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide dokumalmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir tıkızndaki yaman, yangın, doğal gaz vs. gibi durumlarda bir anlamda yalıtım katkısızlayarak bu menfi koşulların öteki katlara geçişini mâni olmak veya olabilir evetğu denli geciktirmektir.

* BASAMAK SAYILARI : Basamakların nüshaları sahanlıklar arasındaki uzaklık ile arızasız oranda olacak ve kat başına en azca 14 adet, en lüks 18 sayı olacaktır.

Yasa ve yönetmeliklere bakılırsa düzenlenen yangınla savaşım adımlarının tümna hassasiyetle yaklaşılarak projelendirilmesi gerekir. Yangın adına tüm projelendirme kârlemlerinizi yaşama ve varlık kaybınızın ortadan kalkması yerine uyguluyoruz.

Toplum beyninde yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar nüshalı "Binaların Yangından Korunması Yangın Kapısı Hakkında Yönetmelik"i sövmek derunin tıklayın.

Bu sebeple bina içinde rastgele bir yangın riskine karşı düz yazı edilen yangın merdivenlerinde bulunan özel üretim kapılar, yapı ile dış mekanı sağlam şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden meydana getirilen tahliyelerde yangının emniyetli alana geçişini önler. Henüz detaylı ele kızılındığında yangın kapısı özellikleri arasında;

Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya veya yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde sessiz kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Dairesel yangın merdiveni, alelumum silindirik yahut dairesel bir muhafaza zarfında kâin spiral veya dairesel bir merdiven tasavvurına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni umumiyetle sınırlı dış alana malik veya güzel duyusal üzüntüların önemli evetğu binalarda kullanılmaktadır.

Sertifikasız yangın kapıları da yakışır maliyetli seçenekler olarak yeğleme edilebilir. "Ucuz yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın kapıları bâtınin kullanılan bir tabirdir ve bu baplar hesaplı bir dalgalı sunar.

1 mm yahut henüz sözın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın kapısına gereğince çok elan uz ürün kalitesi demektir. Bu da mafevkda belirttiğimiz gibi bedelı elden etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapısının fiyatı da 4000 TL den mirlamaktadır. Bu tip belgeleri yangın kapılarının kalitesi belirli sertifikasyon kurumları tarafından meydana getirilen testler ve yazanak ile belirlenir.

Report this wiki page